Galerie Potraviny


město: Brno
adresa: Rybářská 10, Brno
kurátor: Matyáš Chochola
telefon: +420 604 201 676
email: matyaschochola@gmail.com
www: http://www.matyaschochola.cz/galeriepotraviny.htm
otevírací doba: nonstop
vznik galerie: 10.01.2008
zánik galerie: 25.04.2010

Galerie v okně potravin byla založena jako experimentální prostor pro posouvání mezí v chápání limitů umění stejně jako pro potřebu tuto možnost poskytovat skrz Potraviny ostatním spolupracujícím osobám. Na začátku roku 2008 vznikla na místě původní výzdoby v jedné ze dvou výkladních skříní funkčního koloniálu s potravinovým zbožím z konce 70. let, kousek od brněnského výstaviště, naproti budově Fakulty výtvarných umění, jejíž studenti rádi chodí do potravin nejen nakupovat, ale i na vernisáž. Majitelka obchodu Dana Fridová se tak stala pomyslnou galeristkou a osobou, jež snoubí aktivity rozličného charakteru v jednom malém prostoru, jehož program někdy ko-funguje i jako imperativ odvozeného eklekticismu různých způsobů vizuálního uvažování.

Výstavní provoz Potravin, promlouvající napříč precizně čistými slohy poslední dekády vlastní řečí, poukazujíc tak na volné pole k otevřené manipulaci s pojmoslovím, v prostoru o rozměrech 156 x 200 x 54 cm představuje výtvarnou činnost různých tvůrčích talentů jako touhu nebo spíš jako moment citu pro nové, strhávající flastry kulturní podmíněnosti.

Matyáš Chochola

Galerie Potraviny v Brně je experimentální výstavní prostor o specifické výměře v jedné ze dvou výkladních skříní funkčního koloniálu s potravinovým zbožím. Galerie je symbiózou umění a konzumu.


Umělci:
Darina Alster, Pavel Sterec, Jana Kochánková a další.

Galerie Potraviny svoji činnost ukončila v květnu 2010 z důvodu změny majitele koloniálu.

http://www.youtube.com/watch?v=4ftTfhYZr4Q

http://www.youtube.com/watch?v=2OmuaWFTN9o&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=K7zQBq4Ao4Q&feature=related

http://artalkweb.wordpress.com/2010/04/13/blizi-se-konec-provozu-galerie-potraviny/