Přednáška

ART SAFARI 25


V rámci mezinárodní akce ART SAFARI 25 se představí projekt Action Galleries:

NE 16. 6. 2013 
14:14 - 15:00
Lenka Sýkorová

Současné české vizuální umění se mnohdy prezentuje přímo ve veřejném prostoru a to v různých bizarních místech, které by z hlediska modernistického způsobu vystavovaní uměleckých děl vůbec nepřicházely v úvahu. Jedná se o různé výlohy, vitrínky či jinak specifická místa.  V příspěvku bych reflektovala činnosti vybraných nonstop galerií u nás. Budu reflektovat pojmy umělec- kurátor, gueriila art, site-specific art a altermoderna.

ART SAFARI 25

Občanské sdružení BUBEC v rámci Art Safari 25 představuje výstavu  umělců :

Tomáš Bambušek,   Barbara Benish /usa/cz/,   Michael Delia /usa/, Pavel Doskočil,  Alena Foustková,  Kurt Gebauer,   Patrik Hábl ,Tomáš Haleš /a/cz/,   Ivana Hanzlíková, Miko Hara /jap/,   Marketa Korečková,  Tomáš Kubačka, Akira Otsubo /jap/, Berenika Ovčáčková, Dáša Šubrtová, Michal Trpák, Aleš Veselý, Cory Wanamaker /usa/,  Diana Winklerová, Xiao Hui Shan /china/   

Sochařské studio Bubec, Tělovýchovná  748, Praha 5, Řeporyje

15.6 - 16.6. 2013

Vernisáž 15.6. v 16.00 hod.

Doprovodný program na www.bubec.cz

Občanské  sdružení  Bubec provozuje sochařské studio stejného jména  v pražských Řeporyjích od roku 2000, kdy se skladová hala proměnila díky nápadu sochaře Čestmíra Sušky v   multifunkční ateliér, který  každoročně pořádá dva  umělecké workshopy, jejichž výstupem je  konfrontační výstava zúčastěných umělců pod dnes již zavedenou značkou Art Safari. Pozoruhodné na projektech občanského sdružení je nejen komunitní rámec práce, kdy jsou Art Safari koncipovány jako konfrontační výstavy s doprovodným festivalovým programem, ale především  absence jakýchkoliv vstupních bariér. Dále je to šíře  výběru vystavujících umělců i s mezinárodním přesahem,  zaručující  „náruživému divákovi“ kvalitní nabídku současného vizuálního umění. Divák by se ovšem neměl nechat zmást označením sochařské studio, protože vedle sochařských realizací  je možné se na  výstavě setkat se širokou škálou uměleckých  medií od plošných maleb a fotografií po projekce či instalace. Výjimkou nejsou ani realizace s přesahem do akčního umění.  Proměnu sochařského ateliéru ve výstavní síň tak můžete zažít na vlastní kůži na Art Safari 25, jehož součástí je i pestrá nabídka doprovodného programu pro všechny věkové kategorie.

Příloha:

pozvanka  -  15062013artsaf_025.pdf

Příloha:

tisková zpráva  -  15062013TZ_-_Art_safari_25.docx.doc

Příloha:

program  -  15062013Program_AS_-_25.docx