Dotazník

Výstavný priestor

1. Snažíte se ve své galerii eliminovat kurátorský aspekt?

V rozsahu, v akom sme pôsobili (4 výstavy) sme kurátorské koncepcie nepotrebovali. Boli sme ale otvorení nápadom, a ak by niekto za nami prišiel, že chce realizovať svoj projekt v našom priestore, boli by sme za.

2. Jaká je vaše koncepce galerie?

Importovať veci,ktoré sa v Bratislave dovtedy nedali vidieť. Taktiež sami ako konzumenti umenia sme si chceli nejaké veci pozrieť, to bol aj prípad výstavy Marka Thera, ktorý dovtedy v Bratislave nevystavoval a my sme chceli vidieť dve jeho videá s nacistickou tématikou, ktoré sme poznali iba z recenzií jeho výstav. Prvotný impulz využiť priestor, ktorí sme mali v podnájme pri našom byte a slúžil nám dovtedy ako sklad bol,keď som chcel v Bratislave ukázať videá môjho kamaráta Dominika Gajarského, ktoré som videl na klauzurách na AVU. Cieľovým publikom boli hlavne študenti a spolužiaci z VŠVU, okruh návštevníkov výstav sa však rozšíril aj o zopár umelcov a kurátorov zo svk scény. Výstavnú činnosť sme ale museli ukončiť, keď sme odišli z podnájmu a presťahovali sa na 7 mesiacov do Košíc, kde je momentálne dosť živo čo sa kultúry týka, aj vďaka titulu Európskeho mesta kultúry 2013.
Čo sa týka budúcnosti našich aktivít v tejto oblasti, chcel by som sa zamerať na pozývanie hostí a organizovanie ich prednášok v rámci môjho doktorandského štúdia na bratislavskej VŠVU.

3. Víte o nějaké podobně zaměřené galerii na současné umění v zahraničí, kterou také provozují umělci a její činnost se pohybuje v neziskovém sektoru? Napište mi, prosím, na ni webový odkaz a email. Vyberte jen jednu galerii.

Napríklad Flat 1. z Viedne http://www.flat1.at/

4. Byli byste ochotni se za svou galerii účastnit připravované výstavy pro Armaturku v Ústí nad Labem v září 2011?

Tady je ano.

Dávid Demjanovič, 11. 08. 2011