Dotazník

Galerie Horká

1. Snažíte se ve své galerii eliminovat kurátorský aspekt?

Kurátorství nepotlačujeme, sice si nevybíráme konkrétní dílo konkrétního autora, jedinou naší podmínkou je site-specifičnost, ale s autorem konzultujeme. Tak prezentujeme jeho tvorbu.

2. Jaká je vaše koncepce galerie? 

Ucelenou nebo zaměřenou koncepci nemáme, to asi ani při představování současné tvorby nejednotných technik nejde. Střídáme ob měsíc olomouckého a cizího autora. 

3. Víte o nějaké podobně zaměřené galerii na současné umění v zahraničí, kterou také provozují umělci a její činnost se pohybuje v neziskovém sektoru? Napište mi, prosím, na ni webový odkaz a email. Vyberte jen jednu galerii.  

S bytovými galeriemi v zahraničí osobní zkušenost nemáme, slyšeli jsme o konkrétních galeriích v Německu a ve Španělsku, jejich programy ale nesledujeme. Teď však asi před dvěma měsíci vznikla další bytovka v Olomouci, jmenuje LaVor.

4. Jaké máte finanční náklady s galerijním provozem a jak získáváte finance na její provoz?

Jsme poměrně nízkonákladoví, nemáme žádný grant, možná se však pokusíme, tedy utrácíme jen za 10 l vína a bohaté občerstvení (např. necelou tisícovku).  Občerstvení vybíráme z toho, co nám náš sociální bufet nabízí nebo se nám někdo nabízí.

Tým Galerie Horká, 
26.2.2015